A Fresh, New Box Hill Central Experience

We’ve opened the doors to showcase the first step in the transformation of Box Hill Central into a modern and vibrant retail and dining destination.

Designed to meet the changing needs and tastes of the community, Box Hill Central’s popular southern shopping precinct is undergoing a major redesign and refurbishment covering more than 10,500-square metres of ground floor retail and car park lobby areas.

The first step in the transformation journey is complete and we can’t wait to show you the progress we’ve made so far.

The upgrades include:

  • A brand-new entrance from Carrington Road to improve access and engagement with the surrounding streets
  • Major ambience upgrades including new facades, floors, ceilings, furniture and lighting to improve our customer’s experience
  • Three new travelators and a new customer lift connecting all levels of the car park

Complementing these significant centre upgrades is a suite of new and returning specialty retailers that will commence opening in the redesigned precinct from early April. To date, we have welcomed the below stores – but there is more to come!

Remember, this is only the beginning of the journey to transform the heart of Box Hill. Works will continue to bring to life the next phase of the redevelopment opening later this year, which will include:

  • A brand-new Coles supermarket
  • New dual-frontage dining outlets on Carrington Road
  • Newer and more comfortable surrounds for our customers to sit and relax
Box Hill Development: Public Space

Creating a Thriving Box Hill Central Precinct

The refurbishment and redesign of the centre’s popular southern retail precinct is the first step in our journey to create a thriving and vibrant Box Hill Central for the community.

Supporting the leading retail offering and sitting atop the new southern retail precinct, work is underway to deliver 4,100-square metres of premium commercial office space over four storeys, complete with its own dedicated entrance onto Carrington Road.

Further complementing this are plans to transform the northern shopping centre into a mixed-use development precinct to breathe new life into the centre of Box Hill by reinvigorating its public places and connecting people together. The first stage of this development has received planning approval, which will deliver a new town square and the precinct’s first towers. Plans include the creation of a new east-west pedestrian connection through the town centre which will be accompanied by a community plaza and Spanish-steps inspired amphitheatre, a new residential tower for more than 600 residents and commercial office space for 2,000 workers. It will also create new walkways and roads to interconnect to the precinct’s transport, retail, and dining offerings.

Box Hill Development: Public Space